Όρια Δύναμη – Διαχείριση Συγκρούσεων

Βιωματικό Εργαστήρι «Όρια Δύναμη – Διαχείριση Συγκρούσεων»

Συχνά φοβόμαστε ή αποφεύγουμε τις συγκρούσεις ή αντίθετα είμαστε εθισμένοι σε αυτές και τις προκαλούμε συνεχώς ασυνείδητα. Με συνέπειες εξοντωτικές για εμάς και συχνά καταστροφικές για τις σχέσεις μας.

Μπαίνουμε συχνά στον ρόλο του «θύτη», ή του «θύματος», ή του «τρομοκράτη», ή του «απόμακρου», ή του «ανακριτή» και χάνουμε ενέργεια , δυσκολεύοντας τις σχέσεις μας φτάνοντας συχνά σε αδιέξοδο.

Όταν δεν θέτουμε ΟΡΙΑ οι άλλοι γίνονται «Δράκουλες» και «ρουφάνε» την ενέργεια και την γαλήνη μας. Στην ουσία, εμείς τους «παραδίδουμε» την δύναμη μας και η αυτοεκτίμησή μας πέφτει ….. χάνουμε το δίκιο μας, τα θέλω μας, και οι ανάγκες μας δεν ικανοποιούνται, ενώ επιτρέπουμε στους άλλους να μας παραβιάζουν, να μας ελέγχουν, να μας καταπιέζουν. Άρα εμείς επιτρέπουμε οι άλλοι να μας υποτιμούν και να μην μας σέβονται.

Το να θέτει κανείς ΟΡΙΑ και να παραμένει σταθερός σε αυτά αποτελεί αληθινή πρόκληση. Σημαίνει να ξεκαθαρίζουμε ποιος είναι ο πυρήνας του εαυτού μας και να το γνωστοποιούμε στους άλλους και όχι να παγιδευόμαστε σε εκείνα που οι άλλοι νομίζουν ότι πρέπει να αποδεχόμαστε. Να θέτεις ΟΡΙΑ σημαίνει να αξιολογείς τον εαυτό σου. Είναι γεγονός τα άτομα του περιβάλλοντος μας αισθάνονται πολύ πιο άνετα όταν θέτουμε και διατηρούμε ξεκάθαρα ΟΡΙΑ. Επειδή τότε ξέρουμε ποια είναι η σχέση τους μαζί μας. Να γνωρίζεις ότι δικαιούσαι να θέσεις τα ΟΡΙΑ σου για να ανοικοδομήσεις την αυτοεκτίμηση σου.

Στο Εργαστήρι αυτό:
-Θα πάρουμε την χαμένη δύναμη μας πίσω.
-Θα μάθουμε να υψώνουμε το ανάστημα μας και να φωνάζουμε τα «όχι» μας.
-Θα εκπαιδευτούμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τους «Δράκουλες».
-Θα ενδυναμωθούμε να θέτουμε ξεκάθαρα τα ΟΡΙΑ μας.
-Θα συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο για να αντιμετωπίζουμε τις συγκρούσεις πιο αποτελεσματικά.
-Θα βγούμε από τον ρόλο του «παθητικού» ή του «επιθετικού» και θα μπούμε στον ρόλο του «ενεργητικού».

Δηλώσεις συμμετοχής/πληροφορίες: 6937 005353, [email protected]

Κόστος: 40ευρώ +ΦΠΑ