ΑΝΘΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΑΝΘΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Τι είναι ο καρκίνος του μαστού στ’ αλήθεια;

Είναι μόνο μια βαριά ασθένεια ;
Είναι μόνο ένα τρομερό χτύπημα της μοίρας;
Είναι ο φόβος και ο οίκτος που βλέπουμε στα μάτια των γύρω μας, όταν γνωρίζουν ότι νοσούμε;
Είναι ένας εχθρός που πρέπει να παλέψουμε εξαντλώντας τον εαυτό μας;

Για πάρα πολλά χρόνια έχει χτιστεί στο συλλογικό μας ασυνείδητο η τεράστια προκατάληψη και ο φόβος ότι ο καρκίνος είναι μόνο αυτά.

Είναι όμως;

ή μήπως είναι και μια πρόκληση;

Μήπως έρχεται στη ζωή μας όχι σαν εχθρός αλλά σαν ανυπόμονος φίλος και καθοδηγητής, ακόμα και σαν ανεμοστρόβιλος για να αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας, να μας ξε – καθαρίσει ή ακόμα να αναποδογυρίσει τα αισθηματικά, τα οικογενειακά ή και τα επαγγελματικά μας θέματα, να γκρεμίσει τις παλιές ισορροπίες που δεν μας εξυπηρετούν πια, ώστε να τα χτίσουμε όλα από την αρχή με τους ιδανικούς όρους για εμάς;

Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες,ο καρκίνος του μαστού μπορεί και να λειτουργήσει σαν ένα υπέροχο δώρο στην ιστορία της ζωής μας. Μπορούμε να τον αγκαλιάσουμε και να τον αποδεχθούμε – στον δικό της χρόνο η καθεμιά μας. Ο καρκίνος μπορεί να είναι ένα εσωτερικό ταξίδι για να συναντήσουμε τον βαθύτερο εαυτό μας, τα θέλω και τις ανάγκες μας, και κυρίως μπορεί να γίνει το όχημα για να συναντήσουμε τον προορισμό μας, να μπούμε στη ροή της αγάπης και να οδηγηθούμε στην Ιθάκη μας.

Στο εργαστήρι αυτό:
1) Θα αντιμετωπίσουμε τα «δύσκολα» συναισθήματα (φόβος, θυμός,, θλίψη, άρνηση, ντροπή, κατάρρευση) που φέρνει η ασθένεια και θα την αποδεχτούμε ως διαδικασία ενδυνάμωσης, αλλαγής, κάθαρσης, εξέλιξης και «άνθισης» στη ζωή μας.
2) Θα υποστηριχθούμε για να ανασύρουμε την εσωτερική μας δύναμη ώστε να να αντιμετωπίσουμε με δύναμη την ασθένεια και να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας
3) Θα βάλουμε επιτέλους όρια και να «καθαρίσουμε» από τη ζωή μας ό,τι μας «αρρωσταίνει», μας κουράζει και μας εμποδίζει να ζούμε τη ζωή όπως την επιθυμούμε και μας αξίζει.
4) Θα μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε όλη την προστασία, τη θρέψη και την αγάπη που χρειάζεται.
5) Θα ενδυναμωθούμε: θα ανοίξουμε το «σεντούκι» των αποθεμάτων μας και του «κρυμμένου μας θησαυρού», ώστε να ανασύρουμε όλες τις δυνατές ποιότητες και χαρίσματά μας. Θα στοχεύσουμε επίσης, στο να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στην οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή για να ανοίξουμε νέους κύκλους και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες μας για να κάνουμε πρόληψη της νόσου, ειδικά για όσες είμαστε υψηλού κινδύνου.

Έτσι, σαν τις τυχερές “γοργόνες” θα αναδυθούμε στην άλλη όχθη, γνωρίζοντας πια κολύμπι, πιο εξελιγμένες και ανθισμένες!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες – Κράτηση θέσεων: τηλ. επικ. 6937005353.

Το βιωματικό αυτό εργαστήρι το εμπνεύστηκα όταν μια φίλη, πρώην ασθενής καρκίνου του μαστού και αυτή, μου είπε ότι «τον Γολγοθά τον περνάει ο καθένας μόνος του!». Οχι..ο καρκίνος δεν είναι ατομικός Γολγοθάς. Μέσα από τη δύναμη και την υποστήριξη της ομάδας, θα βγούμε σαν τις «τυχερές γοργόνες» στην άλλη όχθη, μεταμορφωμένες, γνωρίζοντας πια καλό κολύμπι και γνωρίζοντας τα ουσιαστικά νοήματα της ζωής, ώστε να απολαύσουμε τη νέα άνοιξη στη ζωή μας σε ένα ανώτερο επίπεδο. Αρκεί να είμαστε ΜΑΖΙ, ενωμένες και λέγοντας τα ναι και τα όχι – σε αυτό το υπέροχο αλλά και περιπετειώδες ταξίδι που μας χάρισε η ζωή- με ευγνωμοσύνη.

Μόλις πάρουμε τα μαθήματά μας, μόλις έχουμε θεραπεύσει όλα τα πεδία της ζωής μας και δεν θα χρειαζόμαστε την ασθένεια πια, θα ανθίσουμε όλες μαζί σαν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλλα.